Charakteristický silným aroma a intenzivní hřejivou ostrostí, která se nedá srovnat s žádným jiným pepřem. Sekundárně se v chuti objevují tóny eukalyptu a máty. Ideální na červené maso, pikantní omáčky, krásně provoní polévky a vývary.
Vyznačuje se plnou ovocnou chutí s tóny manga a datlí, přičemž si zachovává typickou ostrost. Díky své ušlechtilé ostro-sladké chuti přidá třetí rozměr do marmelády, mango chutney či zmrzliny. Kampot je jediné místo na světě, kde se pravý červený pepř pěstuje.
Je červený pepř zbavený slupky, krémové jádro si zachovává delikátní míru ostrosti a disponuje zemitějšími odstíny chuti čerstvých bylinek, citrusu a rozmarýnu. Vhodný k rybám a mořským plodům, k dochucení sýrů a salátových dresingů. Mimořádně vynikne v asijských polévkách.
Degustační varianta pro všechny, kteří se na pepřovou stezku vydávají poprvé a velká výhodná balení k doplnění Vašich zásob pokud již máte mezi pepři svého favorita. V elegantním uzavíratelném zip sáčku z kvalitního japonského kraft papíru.
Neobyčejný dárek, který zapůsobí luxusním vzhledem a příjemně překvapí svým obsahem. Nejlepší pepř na světě ve třech variantách nové limitované kolekce. Součástí každého setu je navíc brožura o pepři a informacemi o naší farmě.
PRODUKTY V E-SHOPU PRODUKTY V E-SHOPUKampotský pepř je jediný pepř na světě, který získal chráněné zeměpisné označení a lze jej pěstovat pouze v šesti distriktech provincií Kampot a Kep na jihovýchodě Kambodži. Kombinace jedinečných environmentálních faktorů a zemědělského know-how, dělají tento produkt jedinečným a velmi vzácným. Kampotský pepř vykupujeme se zásadami fair trade obchodu - což zajišťuje spravedlivou cenu pro farmáře. Je to jediná cesta, jak pomáhat spoluvytvářet staletou tradici pěstování a udržovat zájem místních zemědělců o tuto plodinu, která při zachování autentického postupu vyžaduje mnohonásobně více času a energie. Certifikovaný Kampotský pepř je ručně zpracovaný a jeho roční produkce je omezená, všechny tyto faktory se odrážení na ceně, která je vyšší než u průmyslově produkovaného koření.
Růžový pepř je produktem okrasného keře jihoamerického stromu pepřovce (lat. Schinus). Plody této rostliny nejsou nijak vzácné a s pravým pepřem (lat. piper nigrum) mají pramálo společného. Červený Kampotský pepř je extrémně obtížný na pěstování a to z něj dělá světovou raritu, která se s růžovým pepřovcem nedá srovnávat v chuti ani v obsahu alkaloidu piperin.
Po předchozí domluvě to možné je a na farmě Vás rádi provedeme. Nejsme ale primárně farmou zaměřenou na turismus, svoje síly soustředíme hlavně na pěstování toho nejlepšího pepře a chod farmy jako takové. Nenabízíme jízdu po okolí na vodních buvolech, ale pokoj pro hosty se zájmem o retreat na pepřové plantáži pro Vás určitě najdeme.
Jsme podnik se sociálním přesahem, což znamená, že nepodnikáme pouze pro zisk, ale staráme se, aby farmáři se kterými spolupracujeme byli vzděláváni, pracovali v pohodlném prostředí a za svou práci byli spravedlivě odměňováni. Nepracujeme na bázi nevládní organizace, protože se nechceme spoléhat na dary. Neustálé rozdávání vytváří mentalitu závislosti, která je v konečném důsledku pro kambodžské obyvatele škodlivá.
Vaše další dotazy rádi zodpovíme prostřednictvím formuláře v záložce Kontakty.