Více než 700 let tradice
a zkušeností s pěstováním pepře,
v každé kuličce.

PROČ TOMU TAK JE?

Originalita je definována certifikáty a jedinečným LOT číslem, díky kterému je možné pravý kampotský pepř vystopovat zpět ke konkrétnímu farmáři.

CERTIFIKACE
CPGI - Book of spec.

Kniha specifikací je soubor přísných kritérií definující postupy, které musí být při pěstování autentického Kampotského pepře dodrženy. Mimo jiné zakazuje používání chemických hnojiv a pesticidů.

Protected geographical indication

Kampotský pepř je jediným pepřem na světě, kterému EU uděluje označení PGI (chráněné zeměpisné označení), což je certifikace uznávající prudukty výjimečné kvality, které lze produkovat pouze na jednom konkrétním místě na světě.

KPPA

Kampot pepper promotion association - organizace zastřešující pěstitele Kampotského pepře jejíž je naší farma akreditovaným členem.

EcoCert

Mezinárodně uznávaný certifikát – potvrzuje, že uvedené produkty odpovídají knize specifikací Kampotského pepře a jsou v souladu s udržitelným ekologickým zemědělstvím.

HISTORIE

Renesance
v Kampotu

První písemná zmínka o pěstování pepře v provinciích Kampot a Kep se datuje do 13. Století. Svůj největší rozmach zaznamenal Kampotský pepř za dob francouzské Indočíny, kdy se pepř z těchto exotických končin těšil vysoké oblibě v Pařížských restauracích a jeho omezená roční produkce z něj udělala ceněný vývozní artikl. Během občanských válek tato staletá tradice málem upadla v zapomnění, ale díky houževnatosti místních zemědělců a projektům jako je Khmer-pepper, prožívá dnes pravý Kampotský pepř druhou renesanci a je jedním z hlavních nositelů kulturního a ekonomického obrození Kambodžského království.

NAŠE FARMA

Nejvýše v celé oblasti

Rodinná farma ležící v hornatém distriktu Kampong Trach na severu provincie Kampot, je nejvýše položenou farmou v oblasti. Nižší teplota vzduchu zde dovoluje nechat pepř zrát na hroznu déle, což se projevuje především na množství pryskyřic ukrytých pod slupkou červeného pepře, který je vlajkovou lodí naší farmy. Bobule se sklízí plně zralé, kdy jsou nejvíc šťavnaté a bohaté na ovocné tóny chuti typické pro Kampotský pepř.

Specifický terroir naší farmy dotváříme zahradami ovocných stromů a zeleniny, které přispívají k bohaté biologické diverzitě okolí. Kromě pepře najdete na naší plantáži například mango, ananas, durian, jackfruit nebo kávovník.

Náš tým

Štěpán
a Nori

Farmu zaniklou během občanské války obnovil v roce 2010 zemědělec a můj dobrý přítel původem z Japonska, pan Nori Tanaka, který si v Kambodži plní svůj farmářský sen. Noriho preciznost v kombinaci se zkušenostmi a staletími prověřenému know-how místních farmářů, pěstujících pepř po generace, dávají vzniknout produktu výjimečné kvality.

Do Kambodži jsem přijel roku 2016 a během tří let jsem navštívil desítky farem v pěti různých provinciích. Měl jsem tak možnost porovnat různé přístupy farmářů, od malých lokálních pěstitelů po velké pepřové farmy. Noriho znalosti v oblasti ekologie, celková životní filosofie a fakt, že se pepř z jeho farmy během poměrně krátké doby etabloval japonském trhu, mně vedly k myšlence nabídnout pepř i na domácím trhu a zároveň tímto jeho mimořádný projekt podpořit.

NAŠE PRODUKTY